Na een periode bij Chanel in Brussel en Globalty Investment in Miami lanceert Lucie Vanlier haar eigen merk voor luxe lederwarenverzorging, Luxury Care. Op 24-jarige leeftijd bewijst deze jonge vrouw dat ondernemersmoed en duurzame betrokkenheid zelfs binnen de verfijnde wereld van luxe hand in hand kunnen gaan. Ontmoet de oprichtster die de regels van de sector heruitvindt.
“Luxury Care is ontstaan uit een gemis. Ik had een tas die ik geweldig vond, maar die ik nooit durfde te dragen uit angst om deze te beschadigen. Geen enkel product voldeed aan mijn wensen.” Deze tas is een Kelly van Hermès, geërfd van haar grootmoeder. Een kostbaar stuk, symbool van een andere tijd binnen de luxe – minder gericht op accumulatie, meer op overlevering. Voor Lucie Vanlier vormt het het startpunt van een project waarin emotie, vakmanschap en ondernemerschap samensmelten.

Van mode naar onafhankelijkheidOp slechts 20-jarige leeftijd krijgt de jonge Belgische een baan bij Chanel in Brussel als Assistent Merchandising. Daarna vertrekt ze naar Miami, om bij Globalty Investment marketing voor prestigieuze onroerendgoedeigendommen te verzorgen. Een gestroomlijnde carrière in de high-end wereld. Maar wanneer haar Amerikaanse avontuur abrupt eindigt door een geweigerd werkvisum, keert ze zonder plan B terug naar België. En vooral met het gevoel dat haar plek elders ligt. “Mijn eigen project lanceren vroeg minder moed dan opnieuw in een bedrijf stappen,” zegt ze. Dat project wordt Luxury Care, een merk voor lederen tassenverzorging – natuurlijk, effectief en in Frankrijk gemaakt, gelanceerd in augustus 2024.Een model opgebouwd op instinctGeen kapitaalrondes, geen lening, geen strakke business case. Slechts 2000 euro aan spaargeld, een Franse vakman en een sterke drang om iets anders te doen. “Het was geen keuze, maar een noodzaak. Toch ben ik er trots op dat ik alleen ben begonnen.” Ze leert zichzelf e-commerce aan via de Business Women Academy, ontwikkelt een site, leert zelf haar Meta advertenties te beheren, en start alleen met de productie. In december 2024 komt de doorbraak: 8000 euro omzet in die maand. In april 2025 behaalt ze al een omzet van 22.000 euro per maand. Het doel voor 2025? Een jaaromzet van 400.000 euro behalen.Binnen minder dan een jaar is Luxury Care al aanwezig in Frankrijk, België, Zwitserland, Luxemburg, Nederland en Duitsland, wat getuigt van Lucie’s grote ambitie: “Vandaag de dag kan men met een idee, een laptop en een Instagram-account heel ver komen. We hebben nog nooit zoveel vrijheid gehad om te ondernemen als nu. Laten we ervan profiteren en ervoor gaan.”
Zien op Instagram
Een nicheproduct… dat aanspreekt voor iedereen“Luxury Care is het enige merk dat een natuurlijke formule aanbiedt die speciaal is ontworpen voor tassen.” Geen universele sprays of agressieve producten: hier bevatten de verzorgingsproducten bijenwas, jojobaolie en carnauba, en zijn bedoeld voor de meest delicate leersoorten (zoals lam of kalf), die veel worden gebruikt in luxe tassen. Haar doelgroep? Vrouwen (en mannen) tussen de 20 en 65 jaar die gepassioneerd en zorgvuldig zijn. Om deze klanten te bereiken, vertrouwt Lucie op mond-tot-mondreclame, content op Instagram en zorgvuldig gekozen samenwerkingen: “Ik had het geluk om gesteund te worden door mensen zoals Chloé Penel of Pepita, die het DNA van het merk begrepen en de waarden van Luxury Care wisten uit te dragen.”Meer dan een reeks producten verdedigt zij een nieuw idee van luxe. “Deze Hermès tas deed me inzien dat echte luxe vandaag is om de dingen te laten duren. Ik wilde niet meer deelnemen aan die continu consumerende logica. Ik wilde zorgen voor dat wat we al bezitten.” Een positionering die aansluit bij een generatie die minder wil consumeren, maar met meer kwaliteit.