Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

De meest betrouwbare cryptobeurzen en marktplaatsen ter wereld

en
Javier Paz

Na jaren van turbulentie, waaronder gevangenisstraf voor de oprichters van de twee grootste cryptocurrency exchanges, zijn veel aanbieders serieus aan de slag gegaan met controles en regulering. Coinbase voert onze lijst van de 20 meest betrouwbare marktplaatsen aan in een sector die nog steeds om voorzichtigheid vraagt.

Met de veroordeling van de voormalige koninginnen van de sector, Sam Bankman-Fried en Changpeng Zhao, beweegt de cryptocurrency exchange business zich noodzakelijkerwijs in de richting van een transparanter en meer nalevingsgericht model.

De transformatie werd vergemakkelijkt door een verdubbeling van de koers van bitcoin in het afgelopen jaar – de bitcoin is nu 61.568 dollar waard – mede dankzij een instroom van ongeveer 11,8 miljard dollar in nieuw geautoriseerde Amerikaanse exchange-traded funds, die op de spotprijs van de cryptocurrency zijn gebaseerd. Deze ETF’s, aangeboden door sponsors als BlackRock en Fidelity, brengen nieuwe geloofwaardigheid naar de digitale activa-industrie, waarvan de reputatie was aangetast door een reeks faillissementen in 2022 die culmineerden in het faillissement van de FTX exchange van Bankman-Fried. FTX werd op een criminele, lukrake manier geleid, wat leidde tot de veroordeling van de voormalige CEO voor zeven aanklachten wegens fraude, witwassen van geld, overtredingen van de campagnewetgeving en een gevangenisstraf van 25 jaar.

Binance van Zhao kwam in aanvaring met de Amerikaanse autoriteiten en pleitte schuldig aan het overtreden van anti-witwaswetten, geldtransfers zonder vergunning en overtredingen van sancties. De beurs moest 4,3 miljard dollar aan restitutie betalen en Zhao zelf gaf toe dat hij er niet in was geslaagd om een effectief anti-witwasprogramma bij Binance te implementeren. Hiervoor kreeg hij een boete van 50 miljoen dollar en een gevangenisstraf van vier maanden.

Binance blijft ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van het gemiddelde dagelijkse handelsvolume, maar je zult het niet aantreffen bij de bedrijven die we hebben gerangschikt. We hebben Binance en Bitmex uitgesloten van onze ranglijst voor 2024 vanwege hun overtredingen van de regelgeving. Naast de problemen met de VS werd Binance de afgelopen drie jaar uit ten minste 17 landen gezet, waaronder India, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Eén van de reputatieproblemen heeft te maken met het feit dat Binance geen permanent hoofdkantoor heeft en dus geen toezichthouder voor de meeste van zijn activiteiten. Andere grote beurzen, die niet zijn opgenomen in onze ranglijst zijn OKX, MEXC en Kucoin vanwege een gebrek aan geloofwaardig regelgevend toezicht en, naar onze mening, zwakke interne controles.

De meeste van onze 20 betrouwbare exchanges bevinden zich in landen met aanzienlijk toezicht op hun financiële markten. De top drie is te vinden in de Verenigde Staten. We hebben 646 exchanges en andere soorten marktplaatsen overwogen waarmee beleggers crypto kunnen verhandelen en hebben de lijst verkleind op basis van negen verschillende criteria (Zie de volledige methodologie hieronder).

 


 

Koploper in de ranglijst van 2024 is het beursgenoteerde Coinbase, dat niet alleen een exchange is maar ook een toonaangevende bewaarder van cryptocurrency. 13% van de wereldwijde bitcoin- en ethereumvoorraad en 40% van alle cryptobezittingen op beurzen zijn toevertrouwd aan Coinbase, een belangrijke indicator van betrouwbaarheid. Het krijgt de hoogst mogelijke beoordeling voor regulering, hoewel het niet zonder problemen is met toezichthouders van de overheid. Het is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met de Securities and Exchange Commission, die bijna alle andere digitale valuta dan bitcoin als effecten beschouwt. Daarom beschouwt het Coinbase, dat handel drijft in niet minder dan 260 tokens, als een niet-gelicentieerde broker-dealer. Maar de problemen van Coinbase zijn civiel, niet strafrechtelijk en het krijgt ook hoge cijfers voor de kwaliteit van zijn audits en voor zijn acceptatie onder institutionele beleggers. Coinbase stond ook bovenaan onze lijst van 2022.

Op de tweede plaats staat eigenlijk helemaal geen cryptobeurs. CME Group is de grootste gereguleerde cryptomarktplaats en komt het dichtst bij de arbiter van officiële prijzen voor bitcoin en ethereum. CME is ontstaan uit de ouderwetse grondstoffenmarkten van Chicago en heeft meer dan 2 triljoen dollar aan Amerikaanse schatkistfutures, triljoenen aan andere activaklassen en meer dan 9 miljard dollar aan gereguleerde cryptofuturescontracten uitstaan, het meeste ter wereld. ETF-emittenten zoals ProShares, maar ook retailhandelaren en hedgefondsen gebruiken de CME om zich in te dekken tegen en te speculeren op toekomstige prijzen van bitcoin en ethereum.

In de wereld van cryptocurrencies lijkt het verschil tussen exchanges en brokers vaak een kwestie van semantiek. Voor de meeste beleggers zijn cryptocurrency exchanges niet te onderscheiden van effectenmakelaars. Zij zijn de tussenpersonen die je gebruikt om digitale activa te kopen of verkopen. Met dit in gedachten hebben we de discount broker Robinhood en Fidelity opgenomen in onze lijst. Robinhood rekent in vergelijking met Coinbase, dat 6 dollar tot 17 dollar kosten rekent per 1.000 dollar aan gekochte bitcoin (price bumpers), geen kosten voor cryptotransacties. De meeste andere cryptobeurzen op onze lijst rekenen transactiekosten die kunnen oplopen tot 0,2%. Robinhood zou zelfs nog hoger hebben gescoord, maar werd tegengehouden door zijn gebrek aan institutionele handelaren en derivaten. Net als Coinbase wordt ook Robinhood nauwkeurig tegen het licht gehouden door de SEC.

De sterke regulering in de V.S. is te danken aan de bestaande financiële wetgeving, ondersteund door een juridisch rechtssysteem, maar Washington is er niet in geslaagd om cryptospecifieke wetgeving aan te nemen. Dit is niet het geval in landen als Duitsland en Japan. Landen die het beu zijn dat bedrijven vergiffenis vragen in plaats van toestemming, nemen maatregelen om slechte actoren te verbieden. Sinds de ineenstorting van FTX hebben niet minder dan 10 landen cryptowetgeving aangenomen met als doel het identificeren van niet-gelicentieerde beurzen en het creëren van basisvereisten voor openbaarmaking en consumentenbescherming. De richtlijn Markets in Crypto Assets (MiCA) 2023, het eerste wetgevende initiatief op het gebied van crypto’s van een grote economie, wordt dit jaar in de Europese Unie van kracht, met regels voor een eerlijke en ordelijke handel en objectieve criteria voor een efficiënte uitvoering van orders. Dubai lanceerde in 2023 zijn Virtual Assets Regulatory Authority (VARA), die spot- en derivatenlicenties beheert die vereisen dat beurzen informatie delen over grote marktposities.

Forbes rangschikte cryptobeurzen voor het laatst in maart 2022 en op dat moment gaf CoinGecko aan dat er ongeveer 6.500 tokens waren. Vandaag de dag is het aantal cryptomunten al meer dan 13.000. Onze ranglijst begon met 646 beurzen die waren geïdentificeerd door CryptoCompare, CoinMarketCap, CoinGecko en CryptoRank. Wij hebben de lijst gereduceerd van 60 naar 20 bedrijven voor 2022 met onze belangrijkste focus op naleving, solvabiliteit en veiligheid.

 


 

Wij wilden ook benadrukken dat de markt zich vooral richt op bitcoin en ether, twee activa die samen 66% uitmaken van de 2,36 biljoen dollar aan marktkapitalisatie van crypto. Bitcoin en ether vertegenwoordigen ongeveer 76% van de 444 miljard dollar aan beheerd vermogen van de beurzen en dealers op onze lijst, met de rest afkomstig van honderden kleinere tokens. Het tegenovergestelde geldt voor veel grote beurzen die de lijst niet hebben gehaald, zoals het ongereguleerde MEXC en Gate.io, gevestigd op respectievelijk de Seychellen en de Kaaimaneilanden. Bij deze uitgesloten exchanges vertegenwoordigen bitcoin en ether slechts 33% van de activa die ze aanhielden.

In een sector die grotendeels ongereguleerd en ongecontroleerd is en waarin hacks veel voorkomen, is de belangrijkste taak voor exchanges om tokens veilig voor investeerders te houden. Onze methodologie weerspiegelt dit doel. Elke exchange moest voldoen aan een hoge regelgevingsdrempel om te worden opgenomen en moest ten minste zeven van de 10 mogelijke punten verdienen. (Opmerking: elke categorie wordt beoordeeld op een schaal van 1-10). In onze ranglijst van 20 beurzen staan zeven bedrijven uit de VS, vier uit Europa en Japan, twee uit Zuid-Korea en één uit Singapore, Dubai en Hongkong. De lijst bevat bedrijven over de hele linie wat betreft prijsstrategieën en aangeboden diensten. Sommigen, zoals Coinbase en Bitpanda, hebben relatief hoge transactiekosten voor kleine handelaren, terwijl anderen goedkope strategieën hebben.

Wij hebben ook beurzen voor derivaten opgenomen die gespecialiseerd zijn in de handel in opties en futures, die blootstelling aan crypto-activa bieden via gereguleerde financiële contracten om het groeiende belang van deze producten voor de bitcoinhandel weer te geven. Wij hebben geen rekening gehouden met gedecentraliseerde beurzen, die opereren zonder menselijke tussenkomst.

De Top 20

#1. Coinbase

Onder de zuivere cryptobeurzen is Coinbase duidelijk de favoriete bewaarder voor traditionele instellingen en het heeft geprofiteerd van de nieuwe spot bitcoin ETF’s, waarvan er acht het gebruiken om hun crypto te bewaren. Aan het einde van het eerste kwartaal steeg de waarde van bitcoin en ether in bewaring tot $ 219 miljard. De commissies voor particulieren zijn relatief hoog, gemiddeld bijna 1,7%. Coinbase is de grootste Amerikaanse cryptobeurs op basis van handelsvolume en de grootste wereldwijd op basis van in bewaring gehouden activa.

#2. CME GROUP

De CME Group, opgericht in 1898 en voorheen bekend als de Chicago Mercantile Exchange, is de grootste exploitant van financiële derivatenbeurzen ter wereld. CME lanceerde bitcoin futures in december 2017 en begin mei had het meer dan 8 miljard dollar aan bitcoin futures contracten uitstaan. ETF-emittenten zoals ProShares en particuliere handelaren gebruiken de in Chicago gevestigde beurs voor het afdekken van en het speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin en ether.

#3. Robinhood

Deze discountbroker, beroemd om het gamificeren van beleggen, geeft zijn 23 miljoen klanten de mogelijkheid om te handelen in 15 cryptocurrencies. Robinhood begon in 2018 met het aanbieden van gratis handel in cryptocurrencies in de VS en breidde dit eind vorig jaar uit naar Europa. Het bedrijf had op 31 maart 15 miljard dollar aan cryptocurrencies in bewaring.

#4. Upbit

Zie het als de Coinbase van Zuid-Korea, behalve dat Upbit met zijn lage kosten (5 basispunten) een dominante positie in de handel heeft verworven. Upbit, dat deels in handen is van één van de rijkste investeerders van Korea, Song Chi-hyung, is de op drie na grootste beheerder van bitcoin onder de cryptomarktplaatsen.

#5. Deribit

Deribit, ’s werelds grootste marktplaats voor crypto-opties, biedt ook spot en eeuwigdurende futures en het bitcoin-equivalent van de CBOE Volatility Index-index van de aandelenmarkt. In de nasleep van het FTX-debacle verhuisde de beurs zijn hoofdkantoor en activiteiten van Panama naar Dubai, dat bekend staat om zijn ervaring met het reguleren van cryptospotmarkten en derivaten. Deribit had op 10 mei voor 21 miljard dollar aan bitcoin- en etheroptiecontracten uitstaan. Spot bitcoin transacties zijn gratis, maar niet toegankelijk voor Amerikaanse investeerders.

#6. Bitstamp

Deze in Luxemburg gevestigde wereldwijde cryptobeurs werd in 2011 opgericht en heeft, in tegenstelling tot zijn rivalen, volgens het boekje gehandeld om goedkeuring te krijgen van regelgevers in elke markt waar het actief is. De exchange heeft meer dan 3 miljard dollar in bitcoin en ether voor klanten.

#7. Crypto.com (gelijkspel)

Deze beginnende exchange, eigendom van de oprichters (Kris Marszalek, Rafael Melo en Bobby Bao), geeft veel uit aan marketing. In 2021 gaf het 700 miljoen dollar uit voor de 20-jarige naamrechten van de arena waar de Los Angeles Lakers, Clippers, Sparks en Kings hun thuisbasis hebben. De beurs meldde onlangs dat het wereldwijd 80 miljoen klanten had, tegenover 10 miljoen in 2021. De inkomsten bedroegen meer dan 1 miljard dollar in 2022, voornamelijk uit de VS. Het bedrijf heeft de afgelopen twee jaar duizenden werknemers ontslagen.

#7. Kraken (gedeelde plaats)

De op één na grootste cryptobeurs in de VS qua handelsvolume. In 2023 ontsloeg het bedrijf 30% van zijn personeel en werd oprichter Jesse Powell chairman als onderdeel van een C-suite reorganisatie. De SEC klaagde het bedrijf in november aan omdat het zich niet als effectenbeurs had geregistreerd. Kraken diende in februari een verzoek tot ontslag in met het argument dat cryptocurrencies geen effecten zijn.

#7. Fidelity (gedeelde plaats)

Van de traditionele bedrijven is de vermogensbeheerder uit Boston, met een vermogen van 13 biljoen dollar, al lang een fan van crypto. Fidelity Crypto biedt klanten handel in bitcoin en ether tegen een spread van 1% (100 basispunten) per transactie. Het heeft ook een groeiende digital asset custody divisie. In januari begon Fidelity met het aanbieden van zijn Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC), die nu een beheerd vermogen van 9,7 miljard dollar heeft, de op twee na hoogste onder de nieuwe Amerikaanse fondsen.

#10. LMAX Digital

LMAX Digital, opgericht in 2018, is een in Gibraltar gevestigde gereguleerde marktplaats die populair is bij hedgefondsen en high-frequency traders. Het is één van de zes beurzen die gebruikt worden om de bitcoin futures van CME Group te genereren. Het beheert zijn eigen bewaarbedrijf en is op zoek naar aanvullende licenties in de eurozone en Singapore. De standaardvergoeding voor de handel in bitcoin is nul tot zes basispunten, maar is niet beschikbaar voor particuliere beleggers.

#11. Gemini

Deze exchange werd opgericht door de miljardair-tweeling Tyler en Cameron Winklevoss en heeft 13,9 miljard dollar aan digitale activa. Tijdens de laatste crypto-stijging in 2021 werd het Gemini Earn-programma razend populair door 8% rente uit te betalen op stortingen. Het programma werd gesloten tijdens de crypto-instorting, waardoor klanten in het ongewisse bleven. Mede dankzij de stijgende markten zal een schikking met de staat New York klanten van Gemini Earn hun volledige 1,1 miljard dollar aan investeringen en tot $700 miljoen aan verloren inkomsten teruggeven. Eerder dit jaar stemde Gemini in met een schikking van 98 miljoen dollar in een civiele procedure die was aangespannen door de SEC en de autoriteiten van New York in verband met het Earn-programma.

#12. BitFlyer

Deze in Tokio gevestigde exchange beheert de meeste crypto-activa op zijn thuismarkt (4 miljard dollar) en biedt 0% tot 0,1% handelskosten. BitFlyer is in Japan, de VS en Europa gereguleerd. Het werd opgericht met steun van Japanse reuzen uit de verzekerings-, bank- en makelaardijsector, zoals Mitsubishi UFJ Capital, SBI Investment en Dai-ichi Life Insurance. Het bedrijf herbenoemde medeoprichter Yuzo Kano als CEO nadat een ruzie over eigendom en management in maart 2023 was opgelost en hij verklaarde plannen te hebben om de aandelenmarkt naar de beurs te brengen.

#13. Bitbank

Bitbank ot bitbank.cc (niet te verwarren met bitbank.com) is actief op de competitieve Japanse markt en is één van de vier grootste cryptobeurzen. De taker fees, die worden berekend op biedingen tegen marktprijzen in plaats van limiettransacties, zijn 12 basispunten, wat laag is maar wel hoger dan bij de belangrijkste branchegenoten. Een deel van het succes kan worden toegeschreven aan het aanbieden van 38 cryptocurrencies in yen, waarvan bitcoin yen de grootste markt is. De beurs wordt gecontroleerd door Deloitte Touche Tohmatsu.

#14. GMO Japan

Onderdeel van de GMO Internet group, een technologie- en financieel conglomeraat dat ’s werelds grootste retail exchange service beheert. De beurs verhandelde in april bijna 10 miljard dollar aan digitale activa. GMO biedt Japanse klanten 26 cryptocurrencies in yen naast 14 vreemde valutaparen om te investeren in meerdere fiatvaluta’s en cryptovaluta’s zonder kosten. Het biedt ook leen- en stakingsdiensten.

#15. Paxos

Exploiteert de itBit-beurs, geeft stablecoins uit en creëert crypto-infrastructuur waarmee grote klanten zoals PayPal, Nubank en Interactive Brokers crypto kunnen verhandelen en klanten bewaring kunnen bieden. Paxos staat onder toezicht van de staat New York en heeft van de autoriteiten van Singapore en Abu Dhabi een vergunning gekregen als betalingsbedrijf. Het bedrijf kreeg het in 2023 zwaar te verduren toen New York het vroeg om zijn Binance USD (BUSD) stablecoin te beëindigen vanwege onvoldoende toezicht op Binance’s eigen versie, die naast de tokens van Paxos bestond. Eind 2023 introduceerde het bedrijf PYUSD, een stablecoin die werd gereguleerd door het NY Department of Financial Services, in samenwerking met e-betalingsgigant PayPal.

#16. Luno

Luno, eigendom van Digital Currency Group, heeft een licentie in zeven internationale jurisdicties (maar niet in de Verenigde Staten) en biedt maandelijkse geauditeerde attesten van haar holdings (attesten zijn minder streng dan audits). Het staat bekend om zijn eenvoudige wallet- of handelsinterface en biedt 26 cryptohandelsparen aan. Het transactievolume is echter aan de lage kant. Vergoedingen variëren sterk, met 10 basispunten in Europa en Oeganda, 21 basispunten in Indonesië, maar 60 basispunten in Zuid-Afrika, Nigeria en Maleisië.

#17. Bithumb

Het in Seoul gevestigde en gereguleerde Bithumb is de op één na grootste cryptobeurs naar volume en activa in Zuid-Korea. Het biedt 288 spotmunten en 297 handelsparen, meestal tegen de won. Bithumb is een leider op het gebied van lage kosten. Normaal rekent het 4 basispunten, maar in de laatste maanden van 2023 hield het een gratis handelspromotie. Toch is Bithumb al jaren winstgevend. Zijn lage kosten, gereguleerde status en brede spotaanbod hebben een trouwe aanhang gegenereerd.

#18. HashKey Exchange

In november 2022, toen de cryptovolatiliteit een piek bereikte, kreeg HashKey een licentie voor een cryptobeurs van de Hong Kong Securities and Futures Commission, die bekend staat om zijn strenge normen. De digital asset exchange, die ook een full service effectenmakelaardij is, maakt deel uit van de Hongkongse HashKey Group, een gediversifieerde financiële dienstverlener met kantoren in Tokio en Singapore.

#19. Bitpanda

Het in Wenen gevestigde Bitpanda is gereguleerd als betalingsbedrijf, e-money provider en virtual-asset provider in Oostenrijk en Frankrijk, waardoor het zijn diensten in heel continentaal Europa kan aanbieden. Het combineert cryptodiensten met traditionele brokerage in aandelen, ETF’s, indexen, edelmetalen en andere grondstoffen. Het rekent een flinke 1,5% aan commissies of kosten voor het invoeren van transacties.

#20. Coincheck

Eén van de top vier Japanse exchanges, ondanks een groot dieptepunt in 2018 toen dieven $ 530 miljoen aan NEM-tokens stalen, de op drie na grootste hack in de cryptogeschiedenis. Coincheck dook in zijn eigen schatkist, zorgde ervoor dat zijn klanten er weer bovenop kwamen en heeft sindsdien zijn reputatie weer opgebouwd. Vandaag de dag heeft het meer dan $3 miljard aan klantenactiva. Het huidige aanbod is beperkt tot acht cryptoassets die worden verhandeld tegen de yen en de kosten zijn laag/gratis, afhankelijk van het paar. Het is van plan om in 2024 een beursgang op Nasdaq te maken via een overname door een speciaal daarvoor opgerichte onderneming.

Investeren in crypto: regels om na te leven

1. Laat je niet misleiden door gesofisticeerde websites

De crypto-exchange business heeft weinig toetredingsdrempels. Er is weinig meer voor nodig dan een indrukwekkend uitziende website, een profiel op de social media en het beveiligen van een handvol digitale wallets. Activa en handelsactiviteiten kunnen gemakkelijk worden vervalst. In 2022 publiceerden we een onderzoek waaruit bleek dat de helft van alle handel in bitcoins waarschijnlijk was vervalst. De risico’s zijn zelfs nog groter voor beleggers die handelen in tokens van het tweede en derde niveau, die een specialiteit zijn van beurzen voor digitale activa van lagere kwaliteit.

2. Controleer, vertrouw niet

Voordat je je kapitaal op een exchange stort, is het een goed idee om onderzoek te doen bij gerenommeerde dataproviders zoals Arkham en Defillama. Als ze minder dan $100 miljoen aan echte activa (bitcoin, ether) rapporteren, blijf dan weg. Wees ook op je hoede voor door de beurs gerapporteerde handelsgegevens (d.w.z. zelf gerapporteerd), die vaak overdreven zijn.

3. Controleer licenties

Cryptospecifieke licenties zijn geen garantie voor veiligheid en solvabiliteit. Maar het hebben van licenties laat wel zien dat een bedrijf zich inzet voor transparantie en naleving van de regelgeving. Je kunt een licentie, die op de website van een beurs staat, ook verifiëren bij de uitgevende instantie. Het is belangrijk om dit te doen omdat er verschillende onjuiste beweringen zijn gedaan.

4. Accepteer niet zomaar hoge kosten

Gebruikers betaalden in 2023 bijna 2% aan commissies of kosten om te handelen bij Coinbase, vergeleken met bijna-nulkosten voor het handelen in crypto bij Robinhood, LMAX Digital en verschillende Japanse beurzen. Of het nu gaat om beleggen in aandelenindexfondsen of handelen in hypercrypto’s, vergoedingen vreten aan het rendement. Wij gaven betaalbaarheid een weging van 10% in onze ranglijst.

5. Cryptohandel is geconcentreerder dan het lijkt

Er zijn misschien meer dan 600 bedrijven, die cryptohandel aanbieden, maar Coinbase heeft momenteel 44% van alle bitcoin en ether die op beurzen worden bewaard. Hoewel het een gerenommeerd bedrijf is met een lange auditgeschiedenis van Deloitte, is het nooit verstandig om het grootste deel van je vermogen bij één serviceprovider onder te brengen. Overweeg om je rijkdom te spreiden.

6. Vergeet modegrillen of zogenaamde ‘memecoins’

Terwijl regelgevende instanties in sommige markten – Hong Kong, Japan en Zuid-Korea bijvoorbeeld – beperkingen opleggen aan welke tokens op hun beurzen kunnen worden genoteerd, zijn er in andere rechtsgebieden weinig of geen belemmeringen. Beurzen noteren bijna alles waar vraag naar is, zolang ze geloven dat een activum technisch veilig en beveiligd is, ongeacht of een token nut heeft. Het kopen van nep-tokens is geen beleggen, het is speculeren of gokken en het enige dat deze tokens waarde geeft is het bestaan van een grotere dwaas dan jij die bereid is om een hogere prijs te betalen.

7. Maak je (voorlopig) niet druk om de SEC

Gezien het feit dat crypto bijzonder gevoelig is voor fraude en hacks, is het begrijpelijk dat de SEC, die belast is met het beschermen van investeerders, geen fan is van cryptobedrijven. In de afgelopen jaren heeft de SEC rechtszaken aangespannen tegen Binance, Coinbase en Kraken. Nu heeft de SEC waarschuwingen van waarschijnlijke acties afgegeven aan Uniswap Labs (primaire ontwikkelaar van de gelijknamige gedecentraliseerde exchange) en Robinhood Crypto. Met uitzondering van Binance, worden deze beurzen voornamelijk aangeklaagd voor het niet registreren als een nationale effectenbeurs onder de Securities and Exchange Act van 1934, niet voor openlijk misleidende praktijken. Daarom nemen Coinbase, Robinhood en Kraken een prominente plaats in op onze ranglijst.

Latest article