14.3 C
Belgique

5 luxueuze koffietafelboeken van Belgische auteurs om je salontafel te sieren

Met slechts één blik op de omslag en de titel van een koffietafelboek krijgen je gasten meteen een goed idee van je unieke persoonlijkheid en interesses.

Koffietafelboeken combineren visuele aantrekkingskracht met redactionele uitmuntendheid. De boeken die we hier hebben verzameld van een aantal talentvolle Belgische auteurs, bieden precies dat perfecte huwelijk tussen charme en inhoud. En bladerend door de pagina’s wordt ook maar weer eens duidelijk welk fotografie-, schrijf-, architectuur- en interieurtalent ons land rijk is.

1. Knokke Le Zoute Interiors

belgische koffietafelboeken

Toegegeven: wij Belgen houden ervan om af en toe te gluren bij de buren. Al helemaal wanneer het om prachtige interieurs gaat. In dit koffietafelboek kun je dat ongegeneerd doen bij kunst- en designliefhebbers in Knokke Le Zoute. Ontdek de inspirerende interieurs waarin verhalen worden geweven, van langdurige zoektochten naar het perfecte kunstwerk tot onverwachte ontdekkingen die een harmonieus thuis creëren. Elke eigenaar ervaart Knokke op zijn eigen unieke manier.

2. Arno

Autodidact Danny Willems, bekend als « het zesde lid van T.C. Matic », heeft vijftig jaar lang Arno Hintjens gevolgd, zowel als fotograaf als vriend. Dit boek toont Arno’s leven als Belgische rockzanger door de lens van Willems, met meer dan tweehonderd beelden, anekdotes en artwork, inclusief een voorwoord van Stephan Vanfleteren.

3. Buitengewoon Belgisch Bouwen 8

Zoals hun naam al aangeeft, zijn koffietafelboeken ontworpen om te worden uitgestald waar iedereen ze kan zien, midden in je leefruimte. Dat gaat zeker op voor dit boek, met een selectie van vijftig bijzondere woningen van de hand van Belgische architecten, zowel gevestigde waarden als aanstormend talent.

4. Atelier Stephan Vanfleteren

belgische koffietafelboeken

Belgisch fotograaf Stephan Vanfleteren staat twee keer in deze lijst met Belgische koffietafelboeken dankzij ‘Atelier’. De Kortrijker heeft de afgelopen twaalf jaar intensief gefotografeerd in zijn daglichtstudio thuis. Dit boek biedt een verzameling van dit werk, waarbij we instant zijn oog voor detail ervaren. Ilja Leonard Pfeijffe, mede-auteur van het boek, vat de essentie samen: “Dit boek bewijst dat Vanfleteren het oude licht zozeer heeft geïnternaliseerd dat hij het zonder de hulp van lampen of de zon kan laten schijnen.”

5. Ben Sledsens

belgische koffietafelboeken

Naast dat het boek niet misstaat op je salontafel, is het ook ontspannend om op zondagochtend even te ontspannen door mee te nemen naar een andere wereld. Dat geldt al helemaal voor een van de meest veelbelovende Belgische kunstenaars, Ben Sledsens. Sledsens staat bekend om zijn indrukwekkende canvassen waarop hij alledaagse taferelen, flora en fauna, literaire personages en elementen uit de (kunst)geschiedenis verweeft tot zijn eigen unieke utopie. Dit boek bundelt Sledsens’ recentste werk, van 2018 tot nu, terwijl Herwig Todts (conservator moderne kunsten KMSKA) en Stefan Weppelmann (Direktor Museum der bildenden Künste Leipzig) voor de teksten zorgden.

Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo (1996) gaat voor Forbes wekelijks aan de slag met artikels over luxe lifestyle, leadership, innovatie, trends en - natuurlijk - inspirerende Belgische ondernemers. De liefde voor journalistiek en media was al van jongs af aan duidelijk. Nadat ze een bachelor Nieuws en Informatie in Nederland afrondde, dreef een master Journalistiek aan de KU Leuven in Antwerpen haar zes jaar geleden naar de Belgische diamantstad. Ze schrijft nu acht jaar als freelancer voor uiteenlopende bladen, waarvan vier jaar bij Belgische lifestyle magazines zoals L'OFFICIEL, Fifty & Me en ELLE.

Latest article