Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

CDL van de Singaporese miljardair Kwek koopt voor 260 miljoen dollar een hotel in Parijs  

en
Jonathan Burgos

City Developments Ltd (CDL), dat in handen is van miljardair Kwek Leng Beng, maakte dinsdag bekend dat zijn onderdeel Copthorne Hotel Holdings de aankoop van het Hilton Paris Opera Hotel voor €240 miljoen ($260 miljoen) heeft afgerond.

Het historische hotel met vijf verdiepingen is ontworpen door de beroemde Franse architect Juste Lisch. Het was in 1889, toen het werd geopend, het eerste hotel ter wereld met liften voor gasten en het hotel onderging in 2015 een uitgebreide renovatie, die ongeveer €43 miljoen kostte. Het 268 kamers tellende hotel in het centrale zakendistrict van Parijs ligt op loopafstand van toeristische attracties zoals de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

“Deze overname biedt ons de zeldzame kans om onze horecaportefeuille uit te breiden met een voornaam object. Daarnaast kunnen we in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs onze aanwezigheid in een belangrijke Europese toegangspoort uitbreiden en onze terugkerende inkomsten met potentieel voor waardecreatie versterken” aldus Kwek, Executive Chairman van het in Singapore genoteerde City Developments, in een verklaring.

Met de aankoop van het Hilton Paris Opera Hotel van fondsen, beheerd door de Amerikaanse private equity onderneming Blackstone, heeft City Developments nu drie hotels met 670 kamers in de Franse hoofdstad, waaronder het 163 kamers tellende M Social Hotel Paris Opera en het 239 kamers tellende Millennium Hotel Paris Charles de Gaulle.

City Developments is, ondanks de stijgende rente, actief bezig met het verwerven van activa en heeft het afgelopen jaar verschillende eigendommen aangekocht, waaronder het historische commerciële vastgoed St. Katharine Docks in het centrum van Londen, dat het voor £395 miljoen ($500 miljoen) kocht van een ander Blackstone fonds. CDL heeft ook hotels verworven in Brisbane, Osaka en Seoul.

Omdat veel van de overnames van het bedrijf worden gefinancierd met schulden, beginnen de stijgende leenkosten op de winst van het bedrijf te drukken. In 2023 stegen de inkomsten van CDL met 50% tot een recordhoogte van S$4,9 miljard ($3,6 miljard), maar de nettowinst daalde met 75% tot S$317,3 miljoen, voornamelijk door hogere financieringskosten en het ontbreken van substantiële uitzonderlijke winsten uit desinvesteringen.

Kwek, die inmiddels al 83 jaar is, is ook de Executive Chairman van de Hong Leong Group, die in 1941 door zijn vader werd opgericht. Zijn neef Quek Leng Chan, die miljardair is, leidt een aparte groep in Maleisië genaamd Hong Leong Co. (Maleisië) die belangen heeft in financiën, voeding en onroerend goed. Met een nettowaarde van $11 miljard, die hij deelt met zijn familie, staat Kwek op nummer 5 in de Singaporese lijst van de 50 rijksten, die afgelopen september werd gepubliceerd.

Latest article