Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

De nieuwe Volvo EX30, een krachtige elektrische SUV

De auto-industrie blijft zich snel ontwikkelen en Volvo loopt voorop met zijn nieuwste volledig elektrische model, de Volvo EX30. Dit voertuig bevat belangrijke technische innovaties in zowel design als productie en biedt een modern antwoord op de hedendaagse mobiliteitsbehoeften.

Bekroond voor zijn ontwerp

Het model is bekroond met de prestigieuze Red Dot “Best of the Best” Design Award, een onderscheiding die de zorg die aan het ontwerp is besteed benadrukt. De EX30 onderscheidt zich door lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen, waardoor zijn exterieur een ongeëvenaarde balans en verfijning heeft. Het interieur van de auto is een belangrijke stap in de richting van Volvo’s duurzaamheidsdoelstellingen door het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Daarnaast is de beschikbare ruimte geoptimaliseerd, met een gecentraliseerd interieurontwerp waarin opbergvakken, bedieningselementen en schermen op harmonieuze wijze zijn geïntegreerd, waardoor een flexibele en goed geproportioneerde ruimte is ontstaan.

De Volvo EX30 belichaamt de designwaarden van Volvo Cars in een kleiner formaat en is een toonbeeld van eersteklas Scandinavisch design waar vorm en functie hand in hand gaan“, zegt Jim Rowan, CEO van Volvo Cars.

Uitgerust met een batterij die tot 476 km kan afleggen, is het model ontworpen voor lange reizen zonder vaak te moeten worden opgeladen. Bovendien kan de auto met een snellader in slechts 26 minuten van 10% naar 80% worden opgeladen, wat bestuurders veel flexibiliteit biedt.

Lage koolstofvoetafdruk

De EX30 is ontworpen als de auto met de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo-modellen tot nu toe. “De transitie naar elektrische auto’s is van essentieel belang om de klimaatverandering te beperken, maar we moeten transparanter over de uitdagingen zijn om de uitstoot nog verder te verminderen. Door de CO₂-voetafdruk van de EX30 te onderzoeken en de primaire materialen en processen te bepalen, willen we waardevolle inzichten bieden die ons bedrijf, maar ook de bredere industrie, helpen beslissingen te nemen om duurzamer te worden“, zegt Jonas Otterheim, head of Climate Action bij Volvo Cars.

Uiteraard biedt de EX30 ook het veiligheidsniveau dat van een Volvo wordt verwacht, zodat de inzittenden en andere weggebruikers in complexe stedelijke omgevingen worden beschermd. Zo is de EX30 standaard uitgerust met een specifieke veiligheidsfunctie voor fietsers die ongelukken met een open deur helpt voorkomen door de bestuurder te waarschuwen wanneer hij of zij op het punt staat de deur voor een fietser, scooter of jogger te openen.

Jonge professionals

De Volvo EX30 is bijzonder geschikt voor jonge professionals die op zoek zijn naar een bedrijfswagen. Uitgerust met een Harman Kardon audiosysteem voor een superieure geluidskwaliteit en Volvo’s eigen hoge veiligheidsnormen, voldoet de EX30 aan diverse zakelijke en persoonlijke behoeften.

Het model wordt aangeboden tegen een aantrekkelijke startprijs van 40.590 euro (inclusief btw, in België) en komt in aanmerking voor belastingvoordelen in verband met elektrisch rijden.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Volvo.

LEES OOK:
Sani Resort: dé hotspot voor een luxueuze strandvakantie
Longines vernieuwt het iconische Conquest-model ter ere van de 70e verjaardag van de collectie
“De babyboomgeneratie moet straks een nieuwe weg zoeken”

Latest article