Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

TheMerode, een privéclub in hartje Brussel

Welkom bij TheMerode community, een nieuwe innovatieve privéclub in hartje Brussel die mannen en vrouwen van alle rangen en standen samenbrengt: ondernemers, investeerders, managers, creatievelingen, starters, maatschappelijke leiders, artiesten… Allemaal komen ze samen om unieke ervaringen op te doen en Brussel te delen als een gemeenschappelijke speeltuin. 

TheMerode is genesteld in een prachtig historisch kader, helemaal ontworpen om leden zich thuis te laten voelen: ze kunnen er in alle rust werken, andere leden ontmoeten, deelnemen aan conferenties of evenementen organiseren. Met een rijk cultureel programma van meer dan 150 conferenties, workshops en evenementen per jaar biedt de club een schat aan mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De faciliteiten omvatten werkruimten, twee uitzonderlijke restaurants, prestigieuze lounges en tijdelijke kunsttentoonstellingen. 

Persoonlijke ontwikkeling 

De club wil van persoonlijke ontwikkeling de drijvende kracht achter een collectieve transformatie maken. In een maatschappij die geobsedeerd is door productiviteit, promoot de club de filosofie van otium – de kunst van zinvolle vrijetijdsbesteding in dienst van individuele verrijking. TheMerode is een plek om te leren, te begrijpen, zich op te laden en opnieuw contact te maken met jezelf en je passies. TheMerode, met 40% vrouwelijke leden, nodigt regelmatig gerenommeerde sprekers uit zoals Christine Ockrent, Michelle Yeoh, Pascale Naessens, Ilham Kadri, Nelly Rodi, Diane Govaerts en Selah Sue. 

The Changing Face of Leadership 

Op 29 april verwelkomde TheMerode Gaia van der Esch om haar boek Leading Our Way How women are re-definining leadership te presenteren. Gaia is Managing Director van 3ZERO en heeft de leiding over een organisatie met 8.000 werknemers in 45 landen. Deze organisatie zet zich in voor een wereld met Zero Carbon, Zero Exclusion en Zero Poverty. Voor deze nominatie, was ze Sherpa bij G20 EMPOWER onder het Italiaanse voorzitterschap van de G20, waar ze aan het hoofd stond van de publiekprivate alliantie van de G20 voor de bevordering van vrouwelijk leiderschap. Daarvoor deed ze tien jaar ervaring op in Afrika, het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten, waar ze verschillende leidinggevende functies vervulde bij internationale NGO’s en think tanks. Haar prestaties hebben haar een plaats opgeleverd op de « Europe 30 under 30 » van Forbes (2017). 

verwelkomde TheMerode Gaia van der Esch om haar boek Leading Our Way How women are re-definining leadership te presenteren

Gaia besloot dit boek te schrijven omdat ze zich niet kon identificeren met de leiderschapsstijlen waarmee ze te vaak werd geconfronteerd. «Managers en leiders worden vaak aangemoedigd om autoritair te zijn. Ik vond het moeilijk om andere referentiepunten te vinden, vrouwen of mannen, die andere waarden, visies op leiderschapsrollen en interacties met teams aanmoedigen. » Voor Gaia komen de grote crises van vandaag voort uit het « mannelijke » leiderschapsmodel dat nog te vaak van kracht is. «We vergeten dat als vrouwen niet op de voorgrond treden, dat ook komt doordat de regels van het spel zijn opgesteld door en voor mannen. Vaker wel dan niet definiëren deze regels onze sterke punten als zwakke punten: of het nu gaat om samenwerking, empathie, ons vermogen om op lange termijn te denken of onze prioriteit voor het algemeen belang. Integendeel, ze belonen competitie, zelfbevestiging, kortetermijnwinst, eigenbelang enzovoort. Ze creëren bevooroordeelde (en ongezonde) beloningsmechanismen die langzaam maar zeker onze bedrijven, onze landen, onze wereld hebben geleid naar de staat waarin we ons vandaag de dag bevinden: eindeloze oorlogen, catastrofale gevolgen van klimaatverandering, diepgewortelde ongelijkheid en discriminatie», schrijft ze. Aan de hand van exclusieve interviews met Christiana Figueres, Gitanjali Rao, Becky Sauerbrunn, Diane von Furstenberg, Tawakkol Karman, Comfort Ero en Gloria Steinem onderzoekt Gaia van der Esch de belangrijkste trends in leiderschap en hoe vrouwelijke leiders over de hele wereld de betekenis ervan herdefiniëren en modellen en ideeën aandragen om ons heden en onze toekomst opnieuw vorm te geven. Ze gelooft dat iedereen, ongeacht niveau of leeftijd, een leider kan zijn. Haar inspirerende en gepassioneerde toespraak is zeer emblematisch voor de inhoud en filosofie die TheMerode aanbiedt aan haar leden: learn, share and grow. 

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met TheMerode. 

Lees ook:

De tweede ronde van de Belgian Golf League Corporate vond plaats in Hulencourt onder een stralende zon

Ontdek Filip De Rycke, de maestro van events in België

“Het doel is een sterke en betrouwbare gemeenschap te creëren”

Latest article