Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

Longines vernieuwt het iconische Conquest-model ter ere van de 70e verjaardag van de collectie

Longines, een gerenommeerd merk in de wereld van de horlogerie, viert het 70-jarig jubileum van zijn iconische Conquest-collectie met de lancering van de nieuwe Conquest Heritage Central Power Reserve. Geïnspireerd door een iconisch model uit de late jaren 1950, brengt dit horloge een eerbetoon aan een glorieus tijdperk terwijl het moderne technologieën integreert om de meest veeleisende horlogeliefhebbers te bekoren. Innovatie komt tot uiting in elk detail, van de esthetiek van de wijzerplaat tot de interne componenten, wat getuigt van de voortdurende zoektocht naar perfectie van Longines.

Een eerbetoon aan het verleden in een eigentijds ontwerp

De Conquest Heritage Central Power Reserve onderscheidt zich door zijn unieke gangreserve, weergegeven op roterende schijven in het midden van de wijzerplaat, een hoogstandje uit de jaren 1950. Deze complicatie, exclusief voor Longines, geeft het niveau van de lading in het uurwerk aan door middel van een vergrote staaf aan de bovenkant. Deze staaf, die zich op de centrale schijf bevindt, schuift langs een externe roterende arming schijf met een schaalverdeling van ’64’ naar ‘0’, waardoor de resterende uren gangreserve zichtbaar worden.

Verkrijgbaar in drie kleuren wijzerplaat – champagne, antraciet en zwart – biedt elke versie een verfijnde esthetiek, geaccentueerd door aangebrachte uurmarkeringen en Super-LumiNova®-gecoate wijzers. De centrale schijf, in eeuwigdurende beweging, voegt een subtiele en poëtische dynamiek toe aan de tijdmeting en herinnert aan de Longines-horloges die al eind jaren 1920 voor de luchtvaartindustrie werden ontwikkeld.

Een mechanisch uurwerk op het scherpst van de snede

Onder de 38 mm stalen kast – met afwisselend satijn geborstelde en gepolijste oppervlakken en overkoepeld door een koepelvormig saffierglas met antireflectiebehandeling – bevindt zich het exclusieve nieuwe L896.5 kaliber van Longines. Dit mechanische uurwerk met zelfopwinding, dat zichtbaar is door de transparante achterzijde van de kast, bevat een silicium balansveer die weerstand garandeert tegen magnetische velden die meer dan tien keer hoger zijn dan de ISO 764-norm. De innovatieve componenten die Longines gebruikt, zorgen niet alleen voor een grote precisie maar ook voor een uitzonderlijke levensduur, met een garantie van 5 jaar.

Geraffineerd ontwerp voor optimaal comfort

Naast de geavanceerde technologie biedt de Conquest Heritage Central Power Reserve ongeëvenaard comfort dankzij de opnieuw ontworpen lugs en zwart of grijs lederen banden voorzien van een nieuwe stalen gesp. Deze aandacht voor detail weerspiegelt Longines’ toewijding aan het combineren van traditie en moderniteit, esthetiek en functionaliteit. Het resultaat is een uurwerk dat zowel elegant als robuust is, trouw aan de sportieve en veroverende geest van de Conquest collectie.

Een erfgoed van innovatie en elegantie

Sinds de lancering in 1954 is de Longines Conquest collectie altijd synoniem geweest voor durf en innovatie. De naam Conquest werd vanaf het begin geregistreerd bij het Zwitserse Federale Bureau voor Intellectuele Eigendom in Bern. Longines combineerde waterbestendigheid en automatische uurwerken met harmonieuze ontwerpen en veroverde zo een voorkeurspositie om de pols van sport- en prestatieliefhebbers.

Om deze prestigieuze verjaardag te vieren, blikt Longines niet alleen terug, maar vindt het zijn modellen opnieuw uit met de Conquest Heritage Central Power Reserve, een uurwerk dat de essentie van zijn geschiedenis weerspiegelt en tegelijkertijd naar de toekomst kijkt.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Longines.

LEES OOK:
LexisNexis neemt Gentse Henchman over
Investeren in een luxueuze beleving
Luxe vastgoed scheert hoge toppen in Spanje

Latest article