15.6 C
België

Luxe vastgoed scheert hoge toppen in Spanje

Vorig jaar kochten Belgen 4.649 woningen in Spanje, liefst 13 per dag, blijkt uit cijfers van de vereniging van Spaanse notarissen. Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, al ruim 25 jaar dé specialist voor Spaans vastgoed, legt aan Forbes uit waarom een tweede verblijf in het land zo aantrekkelijk is en hoe de vraag recentelijk evolueert richting luxe en duurzaamheid.

Als belangrijkste factoren voor haar klanten om in Spanje te kopen, noemt Vermeulen het milde klimaat het hele jaar rond, de goede vluchtverbindingen, het ontspanningsaanbod en de relaxte levensstijl. Daarbij stelt zij vast dat mensen sinds covid bewuster willen genieten van het leven en dat het tegenwoordig meer mogelijk is om op afstand te werken.

CEO Leen Vermeulen en vastgoedexpert Steven Theunis – ©NATHALIE SAMAIN

Ook financieel is het voor veel Belgen interessant om in Spanje te verblijven. “Niet alleen zijn er de goedkopere consumptieprijzen en het lagere en goedkopere energieverbruik, de aankoop van nieuwbouwwoningen in Spanje is in vergelijking met België nog altijd heel prijsgunstig en de kwaliteit vandaag is uitstekend”, legt Vermeulen uit. De vastgoedprijzen stijgen mee met de inflatie, waardoor een tweede verblijf in Spanje tegelijkertijd een goede investering kan zijn, voegt ze eraan toe.

Hip Estates ziet dat Alicante op weg is om dé nieuwe bestemming voor luxe vastgoed te worden in 2024. “Met een jaarlijkse groei van 25% in de verkoop van luxe woningen, is de provincie Alicante – denk aan plaatsen Moraira, Benissa en Dehesa de Campoamor – bijzonder in trek vanwege de relatief lagere prijzen in vergelijking met andere luxe bestemmingen in Spanje”, stelt Leen Vermeulen. “Op het vlak van cultuur en lifestyle heeft de regio heel wat te bieden met Alicante en andere charmante steden als Murcia en Cartagena vlakbij. Stijlvolle beachbars vind je er net zo goed als in Marbella en Ibiza. Daarbij komt dat de zon in Alicante gemiddeld zo’n 349 uur per maand schijnt, het meeste van heel Europa”.

Sommige woningen in het aanbod van Hip Estates worden niet alleen uitgerust met zonnepanelen, maar ook met warmtepompen, groendaken en regenwateropvang. Andere projecten gaan zelfs een stap verder en zijn volledig energieneutraal. Villa Pebbles en Villa Calacatta (zie foto) werden zopas bekroond als “Best International Sustainable Development” in de International Property Awards. Leen Vermeulen en haar team van vastgoedexperts zijn zich goed bewust van de wensen van Belgische kopers en ontzorgen deze met een zeer volledige dienstverlening op maat, doorheen het hele aankoopproces én erna. Voor meer info kan je terecht in het kantoor in Schilde of op www.hipestates.com.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Hip Estates.

LEES OOK:
8 bijzondere vergaderruimtes in Antwerpen om jullie creativiteit te boosten
MODELD, de app die de modellenwereld heruitvindt
Luxaviation, een nieuw tijdperk in privé- en zakenreizen

Latest article