13.3 C
België

6 geschikte restaurants in Antwerpen voor business lunches

Het kiezen van een restaurant voor een business lunch is bijna net zo essentieel als het gesprek dat je zal voeren. Tenslotte kan de omgeving je helpen om uiteindelijk de deal te bezegelen. 

Een lunch biedt een uitstekende gelegenheid om te netwerken met professionele partners en eventueel grote beslissingen te maken, terwijl je geniet van heerlijk eten en drinken. Het is ook een moment om te ontspannen en energie op te doen met collega’s ter voorbereiding op een productieve middag. We hebben zorgvuldig een selectie gemaakt van de beste restaurants in Antwerpen voor een zakenlunch, waar je kunt rekenen op efficiënte service, een ontspannen, gastvrije sfeer en een goed lunchmenu.

Cella

Foto’s: Ismael Ahmadoun

Met Cella zit je ongetwijfeld goed. Gelegen op Het Eilandje in een gerenoveerde loods aan het Kattendijkdok – en dus niet in het centrum, wel iets om rekening mee te houden – serveert Cella verfijnde internationale gerechten gecreëerd terug onder chef Christophe De Koninckx. Doet de chef een belletje rinkelen? Dat kan goed zijn. Het Pomphuis, een iconisch restaurant in Antwerpen, sloot recent tijdelijk zijn deuren na 22 jaar wegens Oosterweelwerken naast de deur. Op 4 maart opende het team met chef Christophe het nieuwe Cella Restaurant & Bar tien minuten verderop. Met een stijlvol interieur ontworpen door Grain Design Office en een uitzicht op de dokken en de skyline van Antwerpen, zal je zeker gasten imponeren. Bovendien is er een private-dining ruimte (inclusief privéterras) met voldoende plaats voor gezelschappen van 8 tot 26 gasten. Diezelfde ruimte kan ook in twee gedeeld worden voor 8-14 personen. Ideaal voor intieme bedrijfsfeesten en vergaderingen die in een gesloten ruimte moeten plaatsvinden. Tevens is er een privé stukje terras om bijvoorbeeld te aperitieven en een scherm voor eventuele presentaties. Eenmaal aan tafel hoeft er weinig tijd verloren te gaan aan het kiezen van de gerechten: er is namelijk een prix fixe business lunch aan €39 voor twee gangen of €45 voor drie. Al hebben ze ook gewoon de buitengewoon goede à la carte.

Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen
cella.be

Ferrier 30

Zoek je een restaurant voor een zakenlunch dat iets meer in het centrum van Antwerpen ligt? Dan is Ferrier 30 een goede optie. Het menu van Ferrier 30 is eerder Italiaans met klassieke vlees-, vis- en pastagerechten met een moderne twist. Bij Ferrier 30 staat puurheid centraal, met een focus op de kwaliteit van de producten. Opvallend hier is ook de uitgebreide selectie wijnen die perfect samengaat met de gerechten en de suggesties. In dit vrij compacte restaurant zal je niet urenlang tafelen, waardoor deze wellicht geschikt is voor een efficiënte meeting. Wil je je medegasten nog graag meenemen naar een extra activiteit? Tegenover Ferrier 30 staat hetKoninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), waar kunstliefhebbers ongetwijfeld hun hart zullen ophalen.

Leopold de Waelplaats 30, 2000 Antwerpen
ferrier-30.be

eppo

YUST, het innovatieve Belgische hotelconcept waar we eerder al over schreven, start op 19 april 2024 met een nieuw restaurantconcept dat ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij early adopters. Dit casual buurtrestaurant in Berchem, dichtbij bedrijfsgebouwen zoals het WATT Building, baseert gerechten op seizoensgebonden ingrediënten en lokale bronnen. Je vindt er zowel vlees-, vis- en plantaardige gerechten op de kaart, bereid door de getalenteerde no-nonsense chef Laurens Jasperse.

Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen
yust.com

Blueness

Foto’s: Chantal Arnts

Terug meer in het centrum, biedt Blueness van Sergio Herman een verfijnde setting voor zakelijke lunches met een Aziatische kaart. Dit restaurant is namelijk Sergio’s interpretatie van Izakaya, een informele Japanse eetervaring, onder leiding van Chef Jaclyn Kong en Maître Dorine Van den Eynde. De levendige energie van de open keuken verbindt gasten met een culinaire show die zich voor hun ogen afspeelt, waardoor het restaurant een goede omgeving is om zakelijke gesprekken op gang te brengen. Daarnaast biedt het stijlvolle interieur, ontworpen in samenwerking met het Deense Space Copenhagen, een harmonieuze balans tussen sereniteit en de bruisende sfeer van de stad. Nog meer gespreksstof nodig? Er is ook hedendaagse kunst te bewonderen van Destroyers Builders, Germans Ermics, Mae Engelgeer, Verilin en Valentin Loellmann, dus een beetje research op voorhand zal je kunnen helpen aan tafel.

Lange Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerp
blueness.com

Le Pristine

Tegenover Blueness vind je een ander concept van Sergio Herman dat zich goed leent voor een business lunch in Antwerpen. Samen met chefs Chris Blom en Gianluca Vetrugno wordt een eerbetoon gebracht aan de Italiaanse keuken met een knipoog naar de Zeeuwse oorsprong van Sergio. Het menu balanceert op een elegante manier tussen traditie en innovatie, wat resulteert in verrassende, creatieve gerechten die de ‘New Italian’ benadering belichamen. De wijnkaart wordt gecureerd door Willem Van den Broeck. Het interieur, ontworpen door het internationaal gerenommeerde Space Copenhagen in samenwerking met Antwerps architectenbureau Verhamme + De Vel, ademt een tijdloze elegantie uit. Elk detail, van de concepten en de routing van het restaurant tot de kunstwerken en designobjecten, is zorgvuldig samengesteld door Sergio en zijn creatieve studio SH19, in samenwerking met partners zoals Verso Antwerp.

Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen
lepristine.com

Franq

Naast prachtige vergaderruimtes biedt hotel Franq – vroeger een oud-bankgebouwook de mogelijkheid om het hele hotel, de bar en/of het restaurant exclusief voor jou en je gasten te reserveren via een buy-out. Naast de indrukwekkende ambiance kunnen de gasten van de zakenlunch indien gewenst genieten van een uitgebreid viergangendiner bereid door Michelinsterren chef Tim Meuleneire tegen een toegankelijke prijs. In de zomer is ook gebruik van de historische binnenplaats mogelijk. Wil je extra imponeren? De originele kluisruimte in de kelder van het oude bankgebouw is nog steeds te bewonderen. Deze mysterieuze omgeving is perfect voor aperitieven of wijnproeverijen, met uitzicht op de uitgebreide wijnkelder. Maar onthoud wel: in “The Vault” is er geen wifi-verbinding, waardoor dit eerder geschikt is voor momenten waarop alle aandacht op elkaar gericht moet worden.

Kipdorp 10/12, 2000 Antwerpen
hotelfranq.com 

Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo (1996) gaat voor Forbes wekelijks aan de slag met artikels over luxe lifestyle, leadership, innovatie, trends en - natuurlijk - inspirerende Belgische ondernemers. De liefde voor journalistiek en media was al van jongs af aan duidelijk. Nadat ze een bachelor Nieuws en Informatie in Nederland afrondde, dreef een master Journalistiek aan de KU Leuven in Antwerpen haar zes jaar geleden naar de Belgische diamantstad. Ze schrijft nu acht jaar als freelancer voor uiteenlopende bladen, waarvan vier jaar bij Belgische lifestyle magazines zoals L'OFFICIEL, Fifty & Me en ELLE.

Latest article