15.6 C
België

Cartier lanceert een oproep aan jong talent

Het Institut Horlogerie Cartier doet een oproep voor inzendingen voor de editie 2024 van de Cartier Talents Horlogers de Demain prijs. Deze prestigieuze prijs, die dit jaar zijn dertigste verjaardag viert, heeft als doel jong talent in de horlogerie te ontdekken en te belonen in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en nu ook België.

Het Huis Cartier werd opgericht in 1847 en blijft voorloper in horlogerie, waarbij het ernaar streeft om traditionele knowhow te bestendigen en te ontwikkelen in een wereld die voortdurend verandert. Het Institut Horlogerie Cartier, geopend in 1993, is een hoeksteen van deze missie en biedt een opleiding op hoog niveau voor toekomstige meesteruurwerkmakers.

Dit jaar is het thema van de wedstrijd “Magie van de zintuigen”, waarbij deelnemers worden uitgenodigd hun creativiteit te gebruiken rond een klassieker in het Cartier-repertoire.

Cartier
Cartier

Cartier heeft altijd beschouwd dat het haar verantwoordelijkheid is om roepingen te wekken en talenten te ontwikkelen om haar visie op horlogerie uit te dragen en haar toewijding aan de uitmuntendheid van de kennis die ze herbergt, te laten schitteren. Deze Prijs, dertig jaar geleden gecreëerd, is een van de mooiste bewijzen van deze betrokkenheid en een geweldige manier om zij aan zij te staan met diegenen die deze beroepen van passie willen omarmen en die de horlogerie van morgen zullen vormgeven“, verklaart Karim Drici, industrieel directeur bij Cartier.

Kandidaten hebben tot 30 augustus om hun kandidatuur in te dienen, in de hoop een plaats te bemachtigen onder de zes technici en zes leerlingen die half oktober worden geselecteerd voor de laatste fase van de wedstrijd. De finalisten krijgen de kans om gedurende twee maanden 80 uur aan hun project te werken onder begeleiding van een externe mentor van Cartier.

De jury, bestaande uit vijf eminente horlogedeskundigen, zal de uiteindelijke projecten beoordelen tijdens een speciaal evenement in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland, op 16 december 2024. De resultaten weerspiegelen niet alleen de technische beheersing van de deelnemers, maar ook hun vermogen om magie en betekenis te geven aan hun creaties.

De prijsuitreiking vindt plaats in januari en is een belangrijk moment van erkenning voor opkomend horlogetalent, maar ook een bewijs van de rol die Cartier speelt in het bevorderen van uitmuntendheid en creativiteit in deze traditionele kunst.

Ga voor meer informatie over de wedstrijd en om uw inzending in te zenden naar de website.

Cartier
Cartier

Latest article