15.6 C
België

8 bijzondere vergaderruimtes in Antwerpen om jullie creativiteit te boosten

Van historische gebouwen tot moderne omgevingen, deze unieke vergaderruimtes in Antwerpen zal ieders input tijdens vergaderingen, brainstormsessies en zakelijke evenementen ongetwijfeld inspireren.

Met de huidige standaard waar het ritme van kantoor- en onlinevergaderingen vaak de norm is, vergeten we weleens hoe verrijkend een change of scenery kan zijn. Een nieuwe omgeving kan de creativiteit van het hele team stimuleren, tot betere communicatie leiden en nieuwe perspectieven bieden. En wanneer we ons omringd voelen door een inspirerende omgeving, voelen we ons ook vaak meer gemotiveerd en enthousiast om deel te nemen aan de discussie. Dit kan leiden tot meer openheid en uiteindelijk tot effectievere besluitvorming. En met een gezellige tête-à-tête achteraf in een leuke setting, wordt de band van het team ook alleen maar versterkt.

Ben je op zoek naar een ruimte om de boel op een effectieve manier op te schudden? We zetten acht bijzondere vergaderruimtes in Antwerpen onder elkaar.

1. St Andrews

Foto’s © Cocom

Op zoek naar een ruimte voor een team van zeven personen? Dan zal je hier genoeg inspiratie kunnen opdoen. De 120 m2 ruimte is licht en er heerst een bepaalde rust. Tel daar het terras bij op, en jullie zullen aan niks tekort komen.

Schoytestraat 12, 2000 Antwerpen
€ 135 per uur of € 600 per dag
cocom.be

2. The Pink Restaurant

Deze speciale bar is ontworpen en gerund door Maister. Zij geloven dat klanten en zakenrelaties uitnodigen voor een zelfgemaakte maaltijd veel beter werkt dan de standaard PowerPoint-presentaties. Ze deden dit zelf al jaren in hun eigen hoofdkantoor in Roeselare, en hebben dit uitgebreid naar Antwerpen om hetzelfde heerlijke concept te presenteren. Met de juiste muziek, een losse sfeer en je favoriete maaltijd creëren we de perfecte setting voor een goed gespre… Uh, meeting.

Jos Smolderenstraat 44, 2000 Antwerpen
Prijs op aanvraag
pinkrestaurant.be

3. Botanic Sanctuary Antwerp

Naast de betoverende botanische tuin, in wat ooit een eerbiedwaardig klooster was, huist nu een lid van de Leading Hotels of the World. Hier komen vakmanschap, innovatie en duurzaamheid samen met respect voor traditie. En raad eens? Je kunt in deze must-visit locatie ook terecht voor een ruimte voor vergaderingen of congressen. Wedden dat iedereen onder de indruk zal zijn? Met veertien veelzijdige zalen, een historische kapel en weelderige tuinen, is er een ruimte voor iedere groep (tot 300 mensen!) en iedere gelegenheid. Er is catering beschikbaar van 3 Michelin-sterren chef Viki Geunes en een VIP-parking service. Klaar met vergaderen? Er is ook een geweldige spa aanwezig, just saying…

Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen
Prijs op aanvraag
botanicantwerp.be

4. Design Hub

Foto’s © Cocom

1000 m2, 50 mensen. Genoeg ruimte om jullie nieuwe ideeën op de loop te laten gaan. “The Hub”, gelegen in het trendy Nieuwe Zuid in Antwerpen, is ontworpen met de hoogste kwaliteit afwerkingen. Hier kun je je gasten of collega’s ontvangen in een exclusieve omgeving om je evenement, vergadering of presentatie te faciliteren. De ruimte kan zowel zittend (32 personen) als staand (50 personen) worden gebruikt. Er is een presentatiescherm en een microfoon beschikbaar om je toespraak extra kracht bij te zetten.

Jos Smolderenstraat 48, 2000 Antwerpen
€ 240 per uur of € 1.680 per dag
cocom.be

5. Space Shuttle

Foto’s © Cocom

Deze ruimte is klein maar fijn. Perfect voor een snelle meeting in een intieme lounge setting. Deze “space shuttle” is slechts 25 m2 en geschikt voor zes personen, maar je zal hier zeker losgetrokken worden van de standaard routine.

€ 60 per uur of € 420 per dag
Jos Smolderenstraat 48, 2000 Antwerpen
cocom.be

6. Design loft

In het verleden werden hier al diners georganiseerd, video’s opgenomen en brainstormsessies gehouden. De open ruimte van de “done by us” agency ziet er dan ook supermodern en elegant uit. Er is een mortex tafel met stoelen beschikbaar, maar dit is zeker geen plek voor klassieke vergaderingen. Nee, we moedigen hier juist aan om met een klein team of kleine afdeling te genieten van de New York City meets sunny southern Italy-sfeer in de lounge zetels voor een brainstormsessie waarbij geen foute antwoorden gelden.

Violierstraat 2, 2060 Antwerpen
€ 100 per uur of € 800 per dag
[email protected]

7. Soul Studio

Foto’s © Cocom

Tot 30 mensen kunnen plaatsnemen in Sundē; een slow event space en creatieve ruimte. Vier mogen hoge plafonds, unieke ramen en verschillende zitjes verdeeld over 90 m2.

Van Schoonhovenstraat 12, 2060
€ 120 per uur of € 580 per dag
cocom.be

8. Hotel Franq

Hotel Franq, een prachtig voormalig bankgebouw dat is omgetoverd tot een uniek hotel, gelijknamige Michelinrestaurant én locatie voor meetings. Die meetings kun je doen in verschillende ruimtes. Van een monumentale ruimte die in 1854 dienstdeed als de woonruimte van Christophe Waterkeyn, een huiselijke ruimte met historische openhaard, een ruimte met hoge ramen in combinatie en licht interieur, een originele kluisruimte in de kelder tot een prachtig 17e-eeuws huisje in de tuin van het hotel (zelfs een van de oudste huisjes van Antwerpen!). Mag het grootser? Het is ook mogelijk om een volledige exclusieve ‘buy-out’ van het hotel en diens ruimtes te doen, waarbij jij en je gasten exclusieve toegang krijgen tot (een deel van) het hotel, de bar en/of het restaurant. Naast de prachtige omgeving kunnen genodigden indien gewenst genieten van een uitgebreid viergangendiner in het Michelinrestaurant van chef-kok Tim Meuleneire inclusief welkomstdrankje en koffie/thee. In de zomer kan ook gebruik worden gemaakt van de historische binnenplaats.

Kipdorp 10-12, 2000 Antwerpen
Prijs op aanvraag
hotelfranq.com

Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo
Daphne Dorgelo (1996) gaat voor Forbes wekelijks aan de slag met artikels over luxe lifestyle, leadership, innovatie, trends en - natuurlijk - inspirerende Belgische ondernemers. De liefde voor journalistiek en media was al van jongs af aan duidelijk. Nadat ze een bachelor Nieuws en Informatie in Nederland afrondde, dreef een master Journalistiek aan de KU Leuven in Antwerpen haar zes jaar geleden naar de Belgische diamantstad. Ze schrijft nu acht jaar als freelancer voor uiteenlopende bladen, waarvan vier jaar bij Belgische lifestyle magazines zoals L'OFFICIEL, Fifty & Me en ELLE.

Latest article