Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

Christie’s International Real Estate opent zijn eerste filiaal in Brussel

Christie’s International Real Estate bevestigt zijn interesse in de Belgische vastgoedmarkt met de opening van zijn eerste Brusselse vestiging aan de Louizalaan.

Het eerste fysieke filiaal van het Belgische netwerk van Christie’s International Real Estate zal gevestigd zijn op hetzelfde adres als het veilinghuis Christie’s Belgium, Louizalaan 416/418.

Christie’s International Real Estate heeft zijn officiële toetreding tot de Belgische markt van luxevastgoed bezegeld met de opening van zijn eerste Brusselse filiaal onder licentie van de Hillewaere Groep (vastgoedmakelaardij, hypotheken en verzekeringen) in samenwerking met Jean-Marc Delcroix, die het filiaal zal leiden.

“Met twee decennia expertise in het luxesegment was Jean-Marc Delcroix de ideale persoon om ons snel op de Brusselse markt te positioneren”, verklaart Roel Druyts, oprichter en CEO van Hillewaere (Turnhout), dat momenteel tien vestigingen en meer dan 200 medewerkers telt in heel Vlaanderen. “Alle panden met een waarde van meer dan 1 miljoen euro waarvoor onze teams opdracht krijgen, zullen voortaan te koop worden aangeboden onder de vlag van Christie’s International Real Estate, wiens uitgebreide netwerk van internationale klanten een unieke troef voor ons zal zijn”, legt Roel Druyts uit.

Een dubbele verstandshuwelijk

Met 900 vestigingen en 13.000 makelaars in 50 landen is het Christie’s International Real Estate-netwerk uitgegroeid tot een onbetwiste wereldleider in het topsegment, met een groeiend en doelgericht adresboek waar veel concurrenten jaloers op zijn.

In de loop der jaren heeft het netwerk van de Hillewaere Groep – die sinds bijna een jaar een exclusieve licentie heeft voor de komende 10 jaar op de Belgische markt – zich gevestigd in het noorden van het land, zowel op de markt van luxe residentieel vastgoed als op de verzekeringsmarkt. De recente overname van 14 verzekeringskantoren en de exclusieve licentie voor het prestigieuze merk Christie’s International Real Estate in ons land zijn de speerpunten om de ononderbroken groei van de in 2002 opgerichte groep verder te versterken.

Roel Druyts (links) en Jean-Marc Delcroix, respectievelijk CEO van de Hillewaere Groep en Managing Partner van Christie's International Real Estate.
Roel Druyts (links) en Jean-Marc Delcroix, respectievelijk CEO van de Hillewaere Groep en Managing Partner van Christie’s International Real Estate.

Voor Jean-Marc Delcroix, de nieuwe directeur van de Brusselse vestiging, is dit ook een nieuwe uitdaging na zijn plots vertrek bij Brussels Sotheby’s International Realty, waar hij 7 jaar als verkoopdirecteur werkte. “Vanaf mijn eerste ontmoetingen met het management van de Hillewaere Groep was het duidelijk dat we samen een nieuwe dynamiek gingen creëren. Hillewaere groeit snel en neemt een leidende positie in op de markt van uitzonderlijk vastgoed in Vlaanderen. Het heeft ook een uitgebreide expertise op het gebied van luxe vastgoedverzekeringen, vandaar de directe link met kunst en veilinghuis Christie’s.  De komst van dit prestigieuze internationale merk op de Brusselse markt een boost geven, is voor mij een zinvolle uitdaging”, aldus de nieuwe Managing Partner.

Concreet wordt het kantoor gevestigd aan de Louizalaan 416/418, op hetzelfde adres als het veilinghuis Christie’s Belgium. “De komst van het eerste Belgische filiaal van Christie’s International Real Estate naar onze gebouwen is een onmiskenbare troef op het vlak van synergie, gezien het exclusieve karakter van onze klantenkring en de banden die er bestaan tussen kunst en luxueus vastgoed”, benadrukt Astrid Centner, huidig directeur van veilinghuis Christie’s Belgium & Luxembourg.

Snelle uitbreiding van het Belgische netwerk

Met de opening van dit eerste makelaarskantoor onder de vlag van Christie’s breidt de groep Hillewaere haar bestaande Belgische netwerk verder uit. De Brusselse vestiging zal genieten van het uitgebreide netwerk dat Hillewaere Vastgoed de afgelopen 22 jaar reeds heeft opgebouwd. Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Nederland, Frankrijk en Spanje (tweede verblijven).

Latest article