Inschrijven nieuwsbrief

Abonnement Magazine

5 luxereizen trends voor 2024

en
Judy Koutsky

Luxereizen zijn meer dan alleen maar vakanties; ze belichamen het streven naar uitzonderlijke ervaringen op maat van de veeleisende smaak van de reiziger. Aandacht voor detail en persoonlijke service zijn van het grootste belang, waardoor reizen veranderen in avonturen die tegemoet komen aan individuele wensen.

Van exclusieve toegang tot iconische monumenten en privétours met deskundige gidsen tot weelderige accommodaties op de meest exquise locaties ter wereld, luxereizen bieden een naadloze mix van comfort, verfijning en culturele onderdompeling. Elk element is zorgvuldig uitgewerkt om een ongeëvenaard niveau van verwennerij te garanderen, met een gevoel van exclusiviteit en verfijning de wereld kunnen verkennen.

luxereizen trends
© GETTY

De laatste jaren is het concept van luxereizen geëvolueerd van weelde naar authenticiteit en betekenisvolle connecties. Of het nu gaat om een privé wellness retreat in een ongerepte natuurlijke omgeving, een culinaire reis langs sterrenrestaurants of een intieme culturele uitwisseling met lokale ambachtslieden, reizigers zijn op zoek naar unieke, meeslepende ervaringen die resoneren op een persoonlijk niveau. Deze verschuiving weerspiegelt een diepere waardering niet alleen voor de bestemming, maar ook voor de reis zelf. Luxereizen gaan nu over het creëren van herinneringen die een leven lang meegaan, die de ziel verrijken en tegelijkertijd voldoen aan de hoogste normen van comfort en elegantie.

luxereizen trends
© GETTY

Naarmate reistrends veranderen, veranderen ook de luxe touroperators die zich op deze markt richten. Scott Dunn heeft sinds de oprichting in 1986 een lange weg afgelegd. In eerste instantie opgericht als een luxe skibedrijf, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een wereldleider in exclusieve reisbestemmingen over de hele wereld. Na een bescheiden begin in het Verenigd Koninkrijk heeft Scott Dunn zijn horizon verbreed met kantoren in Londen, New York, San Diego en Singapore.

Feestelijke reistrends

Een grote trend voor 2024 is de voorkeur voor reiservaringen in plaats van traditionele vieringen van belangrijke mijlpalen. Uit een recent onderzoek van Scott Dunn blijkt dat 40% van de respondenten in 2024 een vakantie plant om een mijlpaal te vieren. Deze verschuiving onderstreept een groeiend verlangen om door middel van reizen blijvende herinneringen te creëren of het nu gaat om verjaardagen, mijlpaaljubilea of afstuderen.

Evolutie van reistrends

luxereizen trends
© GETTY

Een belangrijke verschuiving in de reistrends is het concept van de reis als bestemming. Reizigers zijn nu op zoek naar glamoureuze treinreizen en epische boottochten, waarbij Scott Dunn ervoor zorgt dat hun routes het beste van land en zee combineren. Reizigers kiezen ook voor langere tussenstops op bestemmingen, waardoor tussenstops een minivakantie worden. Reizigers kunnen bijvoorbeeld een paar dagen in Australië doorbrengen op weg naar Japan, wat een unieke draai aan hun reiservaring geeft.

Expeditiecruises worden ook steeds populairder, vooral reizen naar Antarctica. Aqua Expeditions biedt ongelooflijke avonturen in het Amazonegebied en langs de Mekong rivier, terwijl Belmond spectaculaire riviercruises aanbiedt door de schilderachtige regio’s van Frankrijk, die verder kunnen worden aangepast voor privé ervaringen. Deze groeiende interesse in riviercruises benadrukt het verlangen naar intieme, ontspannen reizen.

Wellnessreizen opnieuw gedefinieerd

luxereizen trends
© GETTY

De luxe wellnessindustrie evolueert ook. De retreats zijn niet langer beperkt tot strandresorts met spa’s, maar omarmen nu ook een holistische benadering van gezondheid, gericht op fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Een lang leven is het sleutelwoord voor 2024, met reizigers die op zoek zijn naar retreats die op maat gemaakte programma’s bieden om hun individuele gezondheidsdoelen te bereiken. Scott Dunn voldoet aan deze vraag met persoonlijke, aanpasbare wellnessretreats die reizigers exclusieve ervaringen met wellnessgoeroes in een aangepaste omgeving bieden.

Nieuwe bestemmingen en unieke ervaringen

luxereizen trends
© GETTY

Na de covid is 2024 het jaar van de betekenisvolle momenten. Reizigers wachten niet langer op ‘ooit’ om hun bucketlist reizen te maken. Ze plannen deze avonturen nu, op zoek naar authentieke, nostalgische en intieme ervaringen. Tot de topbestemmingen voor reizigers in 2024 behoren volgens Scott Dunn Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland en Tanzania. Vooral Frankrijk beleeft een piek in boekingen, met een verhoogde interesse in het platteland, de Franse Rivièra en wijngebieden, als gevolg van de aankomende Olympische Zomerspelen in Parijs.

Attitudes en reisgedrag na de pandemie

luxereizen trends
© GETTY

Na COVID ziet Scott Dunn reizigers staan te popelen om verre avonturen aan te gaan en een houding van ‘leven in het nu’ te omarmen. Reizigers geven de voorkeur aan grootse ervaringen en nemen de tijd om zich in bestemmingen onder te dompelen, wat een verschuiving is ten opzichte van de gehaaste ‘wraakreizen’ trend, die opkwam toen de grenzen voor het eerst weer opengingen.

Latest article